Login with Social

Facebook Google

Woning L&C te Hasselt

Verbouwen van ...

Locatie: Hasselt
Project: Verbouwing

Verbouwing van een rijwoning

Afgewerkt begin 2014

 

De indeling en de structuur van het hoofdgebouw zijn goed voor aanvang van de verbouwing. Maar de bestaande achterbouw is in slechte bouwkundige staat. Een hedendaagse badkamer en keuken ontbreken in de woning. De opdrachtgevers starten met een vrij goed omschreven idee voor de verbouwing. Er zou achteraan een nieuwe gelijkvloerse aanbouw komen met daarin keuken en bergruimte. Na een intensief ontwerpproces waarbij diverse mogelijkheden schetsmatig werden afgetoetst, is er uiteindelijk gekozen voor een totaal andere oplossing.

In plaats van een diepe gelijkvloerse aanbouw, wordt er een mindere diepe aanbouw op 2 niveaus gerealiseerd. De keuken komt niet in de nieuwe aanbouw, maar vooraan in het hoofdgebouw. Omwille van de stedenbouwkundige voorschriften wordt de nieuwe achtergevel, die volledig in glas wordt uitgevoerd, schuin geplaatst. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de oostenzon maximaal wordt binnengehaald. De lichtinval in het hart van de woning wordt zo gemaximaliseerd.

De nieuwe aanbouw vormt als het ware de verticale ader die het gelijkvloers en de verdiepingen van de bestaande woning met elkaar verbindt. De bureauruimte wordt ingericht op de verdieping van de bestaande woning, maar via de vide boven de leefruimte op het gelijkvloers, is er toch een maximaal contact. En bovendien is door het in grondoppervlakte beperken van de aanbouw, de oppervlakte van de stadstuin quasi verdubbeld.

Een eerste gesprek?

Denk jij aan bouwen of verbouwen met Oost West ARCHITECTUUR? Ik kom graag bij jou langs om kennis te maken en mijn manier van werken te verduidelijken. Een eerste gesprek is uiteraard steeds vrijblijvend en dus gratis. Neem zeker contact op en zo maakt Oost West jouw Thuis Best!

Contact opnemen!
Powered by Datalink | Copyright © 2019
Copyright content : Oost-West © 2019 | Privacybeleid